Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μεξικάνικη Σημαία (σφηνάκι υποβρύχιο)(foto)


''Μεξικάνικη Σημαία''
 Ένα εύγεστο και εντυπωσιακό σφηνάκι(με την έννοια ότι πίνετε με τη μία) θα σας προτείνω σήμερα, λέγοντας πρώτα λίγα λόγια για την ιστορία του.
 Ήταν Απρίλης του 1996,
όταν αποφάσισα  να λάβω μέρος στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό της σχετικά νέας τότε,  Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος.
η τριχρωμία στο σφηνάκι
Είχα λάβει μέρος σε διάφορους πανελλήνιους διαγωνισμούς, που διοργάνωναν διάφορες εισαγωγικές εταιρίες ποτών μέχρι τότε, και θεώρησα μεγάλη μου τιμή να συμμετάσχω στον πρώτο διαγωνισμό υπό την αιγίδα της ένωσής μας.
Mexican Flag - λίγο πριν τη βύθιση(υποβρύχιο)
Εκείνη την εποχή, της τρέλας των club και της καθημερινής κραιπάλης, είχα μόλις επινοήσει την ‘’Μεξικάνικη Σημαία’’, που καθημερινά γινόταν ανάρπαστη στο χώρο τον οποίο εργαζόμουν.
 Όμως, δεν μπορούσα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό με το cocktail αυτό, παρασκευάζοντας το με αυτή τη μορφή(υποβρυχίου), διότι σε κάθε διαγωνισμό υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί που πρέπει να σεβαστείς(όπως, η χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποτηριών). Έτσι αποφάσισα να το προσαρμόσω στα στάνταρ του διαγωνισμού, και να το παρασκευάσω για τις ανάγκες του, στο ποτήρι που διαγωνίζονταν όλοι οι συνάδελφοι, το ποτήρι του ‘’dry martini’’.
Ο περιορισμένος χρόνος που υπήρχε(4 λεπτά)  για την παρασκευή τεσσάρων ίδιων cocktail, και η  διαδικασία της διαστρωμάτωσης(το να πετύχεις την τετραχρωμία σε αυτό το ποτήρι), έκαναν το εγχείρημα αρκετά δύσκολο. Το τελικό αποτέλεσμα όμως με δικαίωσε.

Η ‘’Μεξικάνικη Σημαία’’ βραβεύτηκε, και εγώ ήρθα στην ευχάριστη θέση να εξηγώ στους συναδέλφους μου bartender, τον ακριβή τρόπο παρασκευής της και σε ποια ποτήρια φτιάχνεται. Τους είπα βέβαια, ότι αν ήθελαν, θα έπρεπε να τη λανσάρουν  με τη μορφή ‘’σφηνάκι υποβρύχιο’’ όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω.

τα ποτά για την ''Μεξικάνικη Σημαία''

                                                    Η συνταγή
                    περιέχει στο σφηνάκι               1/3  Γρεναδίνη
                                                                       1/3  Pisang Ambon
                                                                       1/3  Tekila  λευκή
Στο χαμηλό ποτήρι μέχρι τη μέση Lager beer(κατά προτίμηση μεξικάνικη ελαφριά μπύρα).

πρώτα η Γρεναδίνη
         Εκτέλεση
έπειτα το Pisang Ambon(με barspoon)
τρίτη η Tekila(με barspoon)
Τοποθετούμε πρώτα την Γρεναδίνη. Στη συνέχεια, προσεκτικά με το κουταλάκι του bar γυρισμένο ανάποδα, το Pisang Ambon να διαχυθεί επάνω στη Γρεναδίνη. Μετά κατά τον ίδιο τρόπο, τη λευκή τεκίλα να κάτσει επάνω στο Pisang Ambon.Κατόπιν βάζουμε το σφηνάκι μέσα στο ποτήρι με τη μπύρα. Θα πρέπει το Pisang Ambon, η λευκή τεκίλα όπως και η μπύρα, να είναι κρύα.
Έτσι, έχουμε πετύχει την τριχρωμία στο σφηνάκι, η οποία σημειωτέον διατηρείται και μετά τη βύθιση του στο χαμηλό ποτήρι με την μπύρα, έχοντας δώσει ένα εντυπωσιακό, αισθητικό και όχι μόνο αποτέλεσμα, που γευόμαστε πίνοντας το με τη μία. 
Στους φίλους προτείνω να ξεκινούν τη βραδιά με μία ''Μεξικάνικη Σημαία'', η εναλλακτικά να κλείνουν μια όμορφη βραδιά με αυτή. Θα με θυμηθείτε.
Στην υγειά σας

Bohéme café bar (boheme.gr)
                      chalkida         
                   ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: